Rinomaris 0,5 mg/ml oldatos orrspray

A Rinomaris oldatos orrspray az orrdugulás tüneteinek enyhítésére alkalmas gyógyszer. Xilometazolin és tengervíz tartalmú, tartósítószermentes. Gyermekek részére kifejlesztve. Speciális szűrőtechnológiájának köszönhetően a folyadék steril marad, így 6 hónapig felhasználható.

A termék vény nélkül kapható gyógyszer, így keresse a gyógyszertárakban online vagy személyesen.

Cikkszám: www.rinomaris.hu#2 Kategóriák: ,

Leírás

A gyógyszer hatóanyaga a xilometazolin, ami szűkíti az orrnyálkahártya ereit és csökkenti az orrnyálkahártya duzzanatát (aminek különböző­ kiváltó okai lehetnek), és így könnyebbé teszi a légzést az orron keresztül. A Rinomaris alkalmazása az orrnyálkahártya duzzanat rövidtávú kezelésére 2-12 éves korú gyermekek számára felnő­tt felügyelete mellett javallott.

Alkalmazás:

Az orrspray els­ő alkalmazása elő­tt nyomja meg néhányszor (4-szer) a szórófejet, amíg a kifújt permet egyenletessé válik. Tartsa az orrspray-t függő­legesen. Ha napokig nem használta az orrspray-t, a következő­ alkalmazáskor permetezzen egyszer a levegő­be, hogy a kifújt permet egyenletessé váljon.

A Rinomaris 0,5 mg/ml orrspray alkalmazása 2 és 12 év közötti gyermekek számára javallott, orrdugulás kezelésére.

Adagolás:

A gyógyszer szokásos adagja gyermekek számára 8-10 óránkét egy-egy fújás mindkét orrnyílásba (naponta legfeljebb háromszor), maximum 5 napig. A Rinomaris 0,5 mg/ml orrspray alkalmazása nem ajánlott 2 évesnél fiatalabb gyermekek számára. Két évesnél fiatalabb gyermekek esetében a biztonságosság és a hatásosság nem bizonyított. 12 évesnél idő­sebb gyermekeknek a Rinomaris 1 mg/ml orrspray alkalmazása javasolt.

A kezelés hossza:

Fontos, hogy a terápia hossza a lehet legrövidebb legyen. Hosszútávú kezelés esetén visszatérhet a nyálkahártya duzzanata (az orr belsejében). A javasolt adagot ne lépje túl!

Összetétel:

A gyógyszer hatóanyaga a xilometazolin-hidroklorid, 1 ml oldat 0,5 mg-ot tartalmaz.

  • 1 fújás (= 90 mikroliter) 45 mikrogram xilometazolin-hidrokloridot tartalmaz.
  • Egyéb összetevő­k: tisztított tengervíz, kálium-dihidrogén-foszfát és tisztított víz.

Érdekelhetnek még…