Dentinox® fogínygél gyermekeknek

Gyulladáscsökkentő és helyi érzéstelenítő fogzáskönnyítő fogínygél csecsemőknek és kisgyermekeknek, kizárólag helyi kezelésre. A gél gyógyszerformának köszönhetően jól tapad a nyálkahártyára, így hosszabban fejti ki jótékony hatását. Már az első fogacskáktól egészen az örlőfogak kibújásáig.

A termék vény nélkül kapható gyógyszer, így keresse a gyógyszertárakban online vagy személyesen.

Cikkszám: www.dentinox.hu#1 Kategóriák: , ,

Leírás

A Dentinox® fogínygél évtizedek óta világszerte alkalmazott „fogzáskönnyítő” készítmény, igazolt hatással és biztonságossággal.

  • cukormentes
  • alkoholmentes
  • tartósítószer-mentes
  • színezék- és illatanyagmentes

Még az anyaméhben létrejönnek a tejfogak. A baba születésekor még az íny alatt vannak és várják az áttörést. Az első életév közepén, például a 6. és a 8. hónap között, a fogak első hegyei előtörnek, és velük a lehetséges panaszok is.

Ezek nagyon különbözőek lehetnek. Sok csecsemő belázasodik, nyugtalanná válik, nyűgös, rosszul alszik és emésztési zavarai vagy egyéb szokatlan tünetei léphetnek fel. Ennek leggyakoribb oka az érzékeny íny. Piros, irritált és fájdalmat okoz. A bevált és a sebgyógyulást elősegítő készítmények megkönnyítik ezt a fejlődési fázist.

A Dentinox® fogínygél egy tradícionálisan alkalmazott, egyhe hatású gyógyszer, amely több mint 60 éve könnyíti meg az első fogak kibújásakor jelentkező tünetek (irritált fogíny, gyulladás és fájdalmas rendellenességek) helyi kezelésére alkalmazható. A gyulladáscsökkentő kamilla tinktúra mellett helyi érzéstelenítő hatóanyagokat is tartalmaz, gyermekbarát mennyiségben. A jól tapadó gél helyileg fejti ki a hatását, pontosan ott, ahol az előbújó fogak problémákat okoznak.

Alkalmazás:

A kezdődő fogzás első jeleinél borsónyi mennyiségű gélt kell tiszta kézzel vagy fültisztító pálcával a fogíny érintett területeire felvinni és finoman bedörzsölni. A kezelést naponta 2-3-szor, különösen az étkezések után, és elalvás előtt ismételni szükséges.

A kezelés időtartama:

A Dentinox® fogínygél gyermekeknek valamennyi tejfog kibújásáig, és a későbbiekben áttörő őrlőfogaknál is alkalmazható. Lidokain-tartalma miatt naponta 3-nál többször nem alkalmazható!

Összetevők:

A készítmény hatóanyagai: 150 mg kamilla tinktúra; 3,4 mg lidokain-hidroklorid-monohidrát; 3,2 mg; makrogol-lauril-éter 1 g gélben.
Egyéb összetevők: levomentol, nátrium-edetát, szacharin-nátrium, poliszorbát 20, karbomer 974P, 10%-os nátrium-hidroxid oldat, xilit, nem kristályosodó szorbit szirup, propilénglikol, tisztított víz. Színezékeket, ízesítő- és illatanyagokat nem tartalmaz.

Érdekelhetnek még…